sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Mennään hiljaa markkinoille

Tänä viikonloppuna meidän kylässä oli syysmarkkinat, jotka tuntuvat vuosi vuodelta laajenevan laajenemistaan niin ruoka-annin, kävijöiden kuin ohjelmankin puolesta. Kun jopa oma pihammekin alkoi täyttyä parkkipaikkaa etsivistä vierailijoista, tunsin parhaaksi heittää turistivaihteen päälle ja lähteä markkinahumuun hengailemaan. Meinasin lentää takapuolelleni, kun näin väkijoukon keskellä (yläkuvassakin) hoipertelevan puujalkasedän ja "lohikäärmeen", mutta siinä ei suinkaan ollut kaikki: seuraavassa kadunkulmassa nökötti hopeanharmaaksi maalattu robottisetä, sellainen joka liikkuu ja vinkkailee yleisölle, jos hattuun pudottaa pari lanttia. Meidän kylän kun piti olla maailman hiljaisin sopukka keskellä luontoa!

Tällaiset keskiaikaiset markkinat vetävät aina puoleensa roolipelifaneja, jotka pukeutuvat asuihinsa ja sulautuvat hyvin käsityöläispajamiljööseen. Näimme ainakin Robin Hoodin ja jonkun pyövelimäisen ritarin lakeijoineen. Hauskaa! Kojuissa myytiin kaikenlaista turkistossuista salamiin, vaaseista koruihin. Harmillisesti en saanut varsinaisesti shoppailtua, koska juniorilla oli kiire milloin minnekin - eräässä kiinnostavimmista kojuista myytiin värikkäitä paksusta karheasta nahasta valmistettuja laukkuja, kukkaroita ja laptop-taskuja. Vaikea selittää, millaisia ne olivat, eikä myyjä antanut ottaa edes valokuvaa. Lähinnä tuli mieleen Lumi Accessories keskiaikaviboilla kyllästettynä. Hölmönä en tietenkään tajunnut merkitä muistiin myyjän tietoja myöhempää vakoilua varten.

Sain sentään napattua kassiini puntin savustettua valkosipulia sekä käsintehtyjä karkkeja (jotka sattuneesta syystä joutuivat jo kirjaimellisesti parempiin suihin), ettei tarvinnut aivan tyhjin käsin kotiutua. Tunnin kävely oli sitäpaitsi mukava lopettaa illan jo hämärtyessä mukilliseen höyryävän kuumaa omenamehua sekä pakolliseen kuivaan sämpylään käärittyyn wurstiin.

Tästä on hyvä aloittaa joulunodotus!

ps. Silitin eilen silitysraudalla käsivarteeni, josta tullut palovamma on ihan sairaan kipeä. Vinkkejä sen parantamiseen otetaan vastaan... en tiedä, voiko palovammaan laittaa arpeutumisvoidetta (vai mitä onkaan). Kokeilin, ja se kirveli kauheasti. Haluan hinnalla millä hyvänsä välttää arven jäämisen, koska arvatkaapa mitä - toisella puolella käsivartta on jo aivan samasta syystä syntynyt arpi...

4 kommenttia:

Pineapple Penguin kirjoitti...

Ihanat markkinat! Mäkin haluan keskiaikamarkkinoille! Ja hei, siis missä sä asut :D? Mikä maa?

May kirjoitti...

No niin ööh mähän oon niin neuroottinen, että kuvittelen kaikkien heti tuntevan minut jos kerron, missä asun. Mutta sanotaan nyt niille, jotka tätä kommenttilaatikkoa lukevat, että Luxemburgissa. :oD

aini kirjoitti...

Ihanan näköiset markkinat! Rakastan kaikkia kinkereitä mistä voi ostaa metrilakuja, käsintehtujä hilloja ja muuta härpäkettä:)

May kirjoitti...

hilloja... mmmm..