lauantai 6. joulukuuta 2008

All the women who are independent throw your hands up at me



Täällä Elsass-Lothringenin (nyk. pol. korr. Alsace-Lorraine)liepeillä joulukuun kuudes tunnetaan lähinnä St. Nicolaksena, jona päivänä lapset saavat suurimman osan lahjoistaan. Sanon "suurimman osan", sillä näinä kansainvälisinä kulttuurientoisiinsasulautumisten aikoina (ainakin kaikki tuntemani) luxemburgilaiset viettävät myös joulua, jolloin lahjotaan aikuiset - ja siinä samassa vielä kerran myös lapset.

Oli miten oli, oma aikomukseni ei ole ryntäillä kaupoissa kuin päätön kana viimeisiä St. Nicolas -lahjoja metsästäen, vaan parkkeerata ahterini tietokoneen eteen tasan kello 18:35 ja loggautua Yle Areenan suoraan lähetykseen Rouva Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän juhlia katselemaan. Muutaman vuoden kokemusten perusteella kuvanlaatu on läppäriltä katsottuna aivan yhtä hyvä kuin telkkarista, jollei jopa parempi - ja ketä nyt ei kiinnostaisi vaikkapa se, kuinka moni unohtaa kättelytilanteessa esitellä itsensä Rouva Tasavallan Presidentin nimenomaisesta toivomuksesta huolimatta, tai se, kuinka moni kansanedustaja on pukeutunut kansallispukuun - showstopper T. Karpelan asusta nyt puhumattakaan?

Omaksi juhla-asukseni valitsen isänmaallisesti hakaneulan, tuon tuikitarpeellisen välineen, jolla jo sota-aikana piikitettiin yhtä sun toista kiinni toisiinsa ja jopa itseensä. Hakaneulaa koristaa Hennes & Mauritzin suunnittelema musta puuvillatunika, jonka alle puen modernisti farkkukankaiset housut.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

ps. ks. myös alempi postaus, tykkään nimittäin itse noista valokuvista jostain syystä aivan kauheasti.

Tunika H&M.
Farkut Zara.
Hakaneula jostain.
Pöly angorasvetarista, jotka muuten pitäisi kieltää lailla.

Ei kommentteja: