maanantai 27. lokakuuta 2008

Violettia sinistä mustikkaa

En tiedä mitä mieltä itse olette, mutta sanonpa että syysillat pimenivät sitten oikein kertaheitolla talviaikaan siirtymisen myötä. Hyvä jos enää eteensä näkee! Minulla ei sinänsä ole mitään talvea vastaan, mutta kesä- ja talviaikojen vaihtelu on kyllä ihan käsittämätöntä. Vastahan joku unitutkijakin totesi, että tästä järjestelystä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Barrikadeille kansa joka pimeydessä vaeltaa!

Sitäpaitsi emme ole vieläkään oppineet, miten Corolla Verson kello vaihdetaan oikeaan aikavyöhykkeeseen, joten puolet vuodesta - talviaikaan - ajelemme kello väärässä ajassa. Kyllä siihen tottuu.

Pimeydestä seuraa myös se haittapuoli, että on lähes pakko ottaa kameran salama käyttöön. Se taas korostaa kaikkien kuvien taustalla näkyviä pölyhiukkasia, tahmajälkiä ja irronneita hiuksia, joita muuten jostain syystä on juuri nyt joka paikka täynnänsä, siis meillä kotona. Lähinnä ovat siis minun hiuksiani, enkä tiedä, miksi ne nyt juuri ovat ottaneet ja alkaneet irrota. Kaikesta huolimatta uskaltaudin kuitenkin irrottelemaan edellämainitulla kameralla, kun muistin, että lempivärini on violetti ja kun huomasin, että IKEAn päiväpeite sekä farkkuni taittuvat mukavasti violettiin varsinkin salaman valaistessa, ja kun huomasin, että molemmat sattuivat mustikkakorin kanssa samalle sohvalle ja vieläpä samaan aikaan.

Jotain iloa sentään tässä pimeässä pätsissä jota lokakuun lopuksikin kutsutaan.

Muistakaahan allaolevan postauksen arvonta - vastausaikaa keskiviikon loppuun asti!

3 kommenttia:

rouva o kirjoitti...

Itseasiassa tämä talviaika on se alkuperäinen aika, johon 70-luvun öljykriisin myötä alettiin hakea lisää valoa kääntämällä kellot kesäaikaan.

Eniveis, musta tuon kääntelyn vois jättää pois, sillä tänäänkin olin paniikissa kun luulin olevani tunnin myöhässä'. Sitten kaupassa tajusin, että kukaan ei ole siirtänyt auton kelloa.

kullanmuru kirjoitti...

Kieltämättä, mäkään en osaa vaihtaa mun rannekellon aikaa, joten se kulkee tunnin etuajassa, ja olen koko ajan sekaisin :D

May kirjoitti...

shandi: niinpä tietysti. Sen takia kesäaika varmaan on amerikaksi daylight savings time. mutta pimeys masentaa joka tapauksessa.

kullanmuru: hehe :o) herätyskellon virkaa toimittavan kännykän kello on tietenkin ollut pakko oppia vaihtaa, vaikka sony ericssonin käyttöliittymät on ihan p---estä. onkohan sun rannekello ja mun auton kello myös sony ericssoneita?