maanantai 15. joulukuuta 2008

Emg


Elektromyogrammista ei palaudu kuin kunnon aamiaisella. Hitsi vie kun se oli ilkeän tuntuista; minitazerilla vaan käsivarteen zak zak. Grrr.

4 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Siis tarkoitaako emg samaa kuin enmg?
Siis sellanen hermoratatutkimus? Mä olen menossa nimittäin torstaina ja pelottaa ihan sikana. Kerrolisää pliis!!

May kirjoitti...

No tää oli tämmöinen elektromyogrammi, en tiedä onko se sama kuin enmg. Sillä tutkittiin, onko mun kädessä karpaalitunnelioireyhtymää vai ei. Lääkäri tuikkas ensin semmoisen johdossa kiinni olevan neulan tuohon peukalon tyveen, ja sitten antoi käteen ja käsivarteen eri paikkoihin tujakahkoja sähköiskuja sellaisella vähän epilaattoria muistuttavalla laitteella. Sähköiskut tuntui ihan sähköiskuilta - tosi epämiellyttäviä, mutta ei kivuliaita juurikaan. Seuraavaksi tohtori syötti sähkövirtaa keskisormeen, ei pätkittäin vaan "virtana". Tähän ei onneksi tarvittu neuloja, luojan kiitos.

Lopputulema oli jonkinlainen hermotukos, joka ei ainakaan ensi alkuun vaadi mitään operointeja... alkava carpal tunnel ehkä, sanottiin. Menis nyt vaan ohi itsestään niin ei tarttis moiseen tutkimukseen enää mennä uudestaan.

Veera kirjoitti...

Hii. Olin tutkimuksessa tänään. Se ei ollut oikeastaan yhtään kamalaa. Kaksi kohtaa oli, joihin neula tuntui kamalalta, mutta se sähköhomma ilman neulaa oli oli ihan pala kakkua. Mä olin pelännyt niin turhaan. Ei päässyt mun "inhat tutkimukset top-3"-listalleni. Lausuntoa luvassa lääkäriltä joskus myöhemmin.

May kirjoitti...

Hyvä! Musta ne neulan kanssa annetut sähköiskut oli todella ällöttäviä, vaikkakaan eivät tosiaan suoranaisesti kivuliaita. Onnea diagnoosille.