perjantai 12. joulukuuta 2008

Lahja lapselle

Jos vielä mietit, mitä sille kummitytölle tai omalle pikkupojalle oikein keksisit tänä vuonna joululahjaksi, vastaus on tässä: Leif Segerstamin kapellimestaroima Helsingin kaupunginorkesterin mahtikokoelma rakastetuimpia lastenlauluja aivan fantastisena sovituksena.

Mukana ovat 80-luvun alkupuolella koulutiensä aloittaneille tutut Oravanpesä, Kas metsämökin ikkuna (muistatteko vielä tähän kuuluvan "esityksen"?) ja tietenkin instrumentaaliversio Elefanttimarssista. Oma poikani on tätä testannut nyt muutaman viikon ajan, ja on vieläkin aivan hullaantunut: levy on oiva apuväline eläytymisen ja itseilmaisun harjoitteluun pienille ja miksei myös isommillekin. Sitäpaitsi orkesterin säestys tuo kappaleisiin aivan uskomattoman säväyksen, jota Fröbelin palikoista, Tuttiritareista ja Smurffibiiseistä saa turhaan etsiä.

Lastenlaulujen Aarreaittaa saa ainakin FM Musicista http://www.fmmusic.fi/ hintaan 19,90 EUR.

5 kommenttia:

heinis kirjoitti...

Katsoin vanhoja postauksiasi ja pienistä vilauksista päätellen kotinne on huumaavan kaunis! Voisiko siitä saada jonninmoista postausta :}? Mitä muuten teet työksesi?

Herttainen kirjoitti...

Huippua saada vinkkejä oikeasti hyvistä lastenlevyistä. Tuollaisista nostalgisista lauluista nauttii varmasti nykylapsikin, mutta toisenlaisessa nostalgiahumussa tehdyt Ipanapat tuntuvat enemmänkin tyydyttävän vanhempia, tosin ei ne aikuisellekaan ole kaikki mitenkään kivoja, mä petyin. Uudesta lastenmusiikista ihan huippua on Paukkumaissi :)

Tuo vaikuttaa itsellekin niin nostalgiselta että pitäisi hankkia. Ja tietty Kas metsämökin ikkunas -koreografia tulee tuolta jostain selkäytimestä :) Sitä tuli esitettyä ainakin seurakunnan lapsikuorossa joskus, tosin kun laulut sitten myös nauhotettiin kasettia varten ei liikkeet näy ;)

May kirjoitti...

heinis: joo voisihan sitä joskus vaikka vilauttaa :o)
työkseni teen informaatiosuunnittelua sivuavia tehtäviä, web-sitâ sun tâtâ

May kirjoitti...

herttainen: eipä kestä! Toinen hyvä, mitä meillä on renkutettu kyllästymiseen asti on Mörköooppera. Siinä kun kuuluu välillä ihan oikeaakin laulua, vaikka pääasiassa kyllä mörön veikeää ääntelyä. Ja kolmas hyvä on Tapiolan yhteiskoulun kuoron Piiri pieni pyörii, joka mulla itsellä oli pienenä kasetilla ja jonka nyt bongasin iTunesista. Piirakkaa, piirakkaa, kuka jaksaa markan maksaa piirakkaa... :oD

Bisquits kirjoitti...

Voisin ostaa ihan itselleni tuon levyn vanhojen aikojen verestykseksi. ;-)