tiistai 9. joulukuuta 2008

Näin sitä juhlii hottentotti


Tänään illalla onkin sitten luvassa työpaikan lasten joulujuhla (joo-o, luit oikein - lasten). Perinteiset juhlat järjestetään puoliksi työajan puitteissa, joten varsinaista juhliin kaunistautumista tuskin tapahtuu. Kun päivä kuitenkin koostuu bussilla töihin matkustamisesta, viidentoista minuutin kävelystä ja kokouksesta kokoukseen juoksemisesta, sekä kirsikkana kakussa juuri ennen juhliin lähtöä pidettävästä koulutussessiosta, jossa itse olen kouluttajana (mikä siis tarkoittaa sitä, että saan vilkuilla hermoheikkona kelloa koko ajan), on syytä varautua pahimpaan.

Tässä kohtaa tulee sitten se osuus, joka ruokaresepteissä saa vereni kiehumaan: ota esille edellisenä päivänä pilkkomasi/pakastamasi/keittämäsi aines, ja lisää se. Nimittäin: oman kokemukseni mukaan paras tapa (heti sukkahousuvinkkien jälkeen) ehkäistä satunnainen ihon kiiltely ja meikin paakkuuntuminen kuivalle iholle pahimpaan keskuslämmitysaikaan on ihon kunnollinen kuorinta ja käsittely - edellisenä päivänä.

Oma teiniangstiarsenaalini koostuu Neutrogenan Visibly Clear -myrkyistä: kuorivat pesulaput saavat ihon kuultavaksi, sileäksi ja syväpuhtaaksi, ja desinfioiva kasvovesi suorastaan räjäyttää viimeisetkin epäpuhtaudet pois. Luulisi moisen käsittelyn kuivattavan paksummankin ihon, mutta oman kokemukseni mukaan asia on juuri päinvastoin: pehmeälle ja vastakuoritulle iholle on helppo levittää runsas ja ravitseva yövoide, joka nyt imeytyy salaman nopeudella.

Miten itse varaudut pms:n, kiireen ja stressin aiheuttamaan paniikki-ihoon?

4 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Hemmottelevalla kasvonaamiolla. Se toimii aika usein.:)

Aurora kirjoitti...

Äh, en mitenkään. Kuorin joskus, jos alkaa näyttää hätätilalta... Toisaalta en käytä mitään meikkivoidetta/puuteriakaan, joten iho ei enää nykyään kiukuttele pahasti. Taidan olla vaan niin laiska, etten jaksa hirveästi huolehtia :)

tiiti kirjoitti...

mä varaudun olemalla niin jumalattoman pahalla päällä, ettei kukaan tohdi edes katsoa päin.

May kirjoitti...

Moumou: Kasvonaamiot on kyllä kivoja -mulla on vakkarinaamio, jota kyllä käytän lähes joka toinen päivä :oD Se on sellainen tuubiversio, pitää epäpuhtaudet hyvin kurissa.

aurora: ooh, olen kateellinen! Mulla ei vissiin ole koskaan tullut tuota ihon selkeytymistä ja tasoittumista iän myötä. Ihan sama käytänkö meikkiä vai ei, iho on altis hormoniheilahteluille :o(

tiiti: Hyvä taktiikka! Myös hyvä taktiikka on niistää nenää koko ajan, ihmiset nimittäin luulevat että olet kipeä ja antavat kasvokatastrofit anteeksi :oD